הרצאות

אשמח להגיע אליכם להרצאה מרתקת משולבת בתמונות וחוויות עוצמתיות אישיות ממקומות מרתקים. לתת במה לחוויה האנושית המתגלה לעיני שוב ושוב עם כל מפגש תרבויות מרגש.

לימור צדוק

לימור היא מרצה. צלמת. טיילת הרפתקנית ומדריכת טיולים ותיקה ומוסמכת בעולם. התמחות בהדרכת טיולים בדרום מזרח אסיה החל משנת 1991. פוטותרפיסטית, פסיכואנליטיקאית לאקאניאנית ותרפיסטית בתנועה, הבעה ויצירה.

מסע בעקבות ציידי הדבש בצוקי ההימליה בנפאל.

מזה למעלה מאלפיים שנה גברי שבט הגורונג והמגאר, משלשלים עצמם בעזרת סולמות וחבלים מבמבוק, בין ענני הדבורים הגדולות בעולם במצוקי רכס ההימלאיה שבנפאל.
ואני שהייתי בכלל עם עקבים ובדרך לטיסה, מצאתי את עצמי בדרך תלולה בוצית בג'ונגל, חסרת נשימה ומיוזעת, בהרפתקה יחד עם ציידי חלות הדבש בהרים.

מסע בעקבות פסטיבל הוודו בבנין במערב אפריקה.

"לימור יצאה בשליחות מסע אחר אונליין ככתבת וצלמת לחקור את פסטיבל הוודו בבנין. במהלך טקסי הטראנס האב הקדמון אגונגון הצליף בה עם שוט, כוהן הוודו ירק בפניה שמן דקל עם אבקת תירס צהובה וזנגבטו, ישות הלילה דרסה אותה. אולם לאחר כל התלאות, היא קיבלה מכוהן הוודו, הצעה מאד רומנטית".

ראיונות בתקשורת על המסע לבנין.

ראיון אצל אמנון לוי בערוץ 13 
המסע לבנין בעקבות טקסי הוודו באפריקה.
שודר ב 19/01/2023

ראיון אצל מואב וורדי – חדשות החוץ בכאן 11.
המסע לבנין בעקבות טקסי הוודו באפריקה.
שודר ב 26/01/2023

מסע תרמילאי משפחתי לאתיופיה.

הרעיון לצאת לטיול משפחתי תרמילאי באתיופיה נולד כמתנת שחרור לבתנו הבכורה. רצינו לחוות חוויה אפריקאית, שתגבש את ה"ביחד" שלנו, רגע לפני שמעגל החיים המשפחתי המשותף נפרם לנתיבי חיים שונים. לאחר שכל זרוע נוקבה בחמישה חיסונים, מכלבת ועד לקדחת צהובה, ותרמילים נכבשו בכדורים נגד דיזנטריה, מלריה ומחלת גבהים, יצאנו "מבושמים" בקרמים דוחי יתושים למסע משפחתי תרמילאי של 15 יום לאתיופיה.

ההרצאה תשלב סיפורים חוויתיים ומידעים – ממדבר המלח של דנאקיל, הטיפוס הלילי להר הגעש, החוויה הטראומתית בפסטיבל הטימקט, הטרק בהרי הסימיאן בצפון אתיופיה וחווית השבטים בדרום אתיופיה.

מפגשים עם צוענים בטרנסילבניה ברומניה.

ברומניה נמצא המספר הגדול ביותר של הצוענים באירופה, והם מרוכזים בעיקר בטרנסילבניה. כאן עדיין עמלים בשדות עם חרמש, מגל, קלשון ומחרשת שוורים. כאן הנשים עדיין כובסות במתקני עץ בני מאות שנים, שאמה מזרימה אליהם מים בזרם מתערבל. כאן מפנים את הכביש הצר והמשובש לעגלות סוסים עמוסות חציר, וכאן אוכלים ממליגה בשמנת וטורפים שומן חזיר על גריל כאילו אין מחר…
מי הם הצוענים? מאיפה הופיעו ומתי? מה אנחנו יודעים על הדת שלהם ? על מנהגי החיזור והלבוש ? לימור צדוק מספרת על הצוענים, על המפגש המורכב שחוותה איתם ושוברת כמה מיתוסים.

מסע לאיסלנד – טיול לפני גיוס של אמא – בן.

"נחתנו נרגשים באיסלנד הקפואה עם פנטזיה רותחת של טיפוס על הר הגעש הבוער. קפצנו אל הלנדרובר ששכרנו ויצאנו בעקבות העשן המיתמר בשמי איסלנד הבהירים. לא ידענו שעל הר הגעש נפגוש את  קצוות הטבע – החיצוניים והפנימיים שלנו".
 
כיצד נראים החיים במדינה הצעירה ביותר בעולם והאחרונה שיושבה על ידי המין האנושי ? מסע מרגש בין חמישים גוונים של כחול בינות לקרחונים, אופנועי שלג, פסטיבל הבגדים המסורתיים השנתי ומדוע גיליתי בטרק על הקרחון שאני לא סינדרלה.

טרק של "הרבה אחרי צבא" עם חברות בהרי הקאווקז בגיאורגיה

הרי הקאווקז רבי העוצמה אפופים אגדות, הילה של מיסתורין ורומנטיקה. אילו סיפורי מיתולוגיה נרקמו סביבו ? מהו פסיפס התרבויות שפגשנו לצד משעוליו ? ומהו עברו המעורפל ? טרק של "הרבה אחרי צבא" עם חברות בהרי הקאווקז בגיאורגיה.

הצצה לשכונות העוני והפשע בקייפטאון. חוויה של אמא-בן.

במשך למעלה משלוש מאות שנים, התקיים שלטון לבן בדרום אפריקה השחורה. משטר גזעני ששמר על אוכלוסיית השחורים במדינה תחת אגרוף של מיעוט לבן "מובחר". שלטון אשר הפך את דרום אפריקה לחברה הכי לא שוויונית בעולם.
כמעט שלושה עשורים חלפו מאז נפילת האפרטהייד וניסיונות הממשלה הדמוקרטית כיום למחוק את מורשתה ומורשת הקולוניאליזם, לא מצליחים לצמצם את חוסר האיזון שנוצר בין העשירים לעניים והמציאות בשכונות העוני והפשע בשולי הערים הגדולות במדינה, לא השתנתה. נצא למפגש אישי מטלטל עם סיפורי החיים של תושבי השכונה. 

מסע של אם ובן אל הממלכה השמיימית לסוטו ודרום אפריקה.

היכרות עם הממלכה השמיימית של שבט הבאסוטו הנולדים לתוך שמיכה ואיתה גם נטמנים בקבר. מהו טקס ההתבגרות האכזר של שבט הזולו וכיצד נשלחים נערים בני שלוש עשרה משבט הבאסוטו להתמודד לבדם עם ערבות הקור, במשך שנתיים.

טיול בממלכה בה נשארנו רעבים לאור הניסיונות הכושלים שלנו להיכנס לדוכן מזון מקומי מבלי שהמקומיים יברחו מאיתנו – "האנשים הלבנים".

מפגש מטלטל עם מסורת נקמת הדם בהרי האלפים האלבנים.

מסורת נקמת הדם הטילה אימה על אנשי ההרים, מחקה מן האלפים האלבניים משפחות שלמות ובנתה במקומם מגדלי שמירה שיישארו כאן לעד. נקמת הדם שבה לפעום בצפונה של אלבניה גם כיום. מדוע ? האם מדובר במעגל אימה כאוטי או בקאנון וחוקים מסודרים ?
פגשתי את פרן והתארחתי בביתה. רק לאחר שסיימה להגיש לי את כל המטעמים שחבצה ובישלה הסכימה לשתף אותי בסיפורה המצמרר.

גלילה לראש העמוד